AHTAPOTLU PİLAV

octopus-desktop-4829035_1920

Ahçıbaşı Hasan AKÇAN çok uzun süredir Körfez Restoranda hizmet vermektedir.Ustanın Ahtapotlu Pilavı neredeyse yörede efsane haline gelmiş ve çok beğenilmektedir.Ahtapotlu pilavı şöyle tarif eder;Ahtapotları orta büyüklükte doğrayıp, zeytinyağını hafif ısıttığınız tavada pişirin. Doğradığınız soğanları ekleyip tuz ve karabiber ile karıştırın.Dileyen veya acı seven bir tutam pul biber ekleyebilir. İri doğradığınız domatesleri ilave edip suyu çekinceye kadar pişirmeye devam edin. önceden yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edin. Karıştırdıktan sonra zeytinyağı, şeker ve sıcak su ekleyin. 20 dakika kısık ateşte pişirin. İyice demlendikten sonra servis yapın.

.

Bu gönderiyi paylaş

Comment (1)

  • Ulaş SAR cevap

    Leziz
    Tüm mezeler ve deniz mahsulü yemekleri olması gerektiği gibi harika şekilde yapılmış. Levrek marin ‘deki balık diriydi, tadına sahipti, sosa boğulmamıştı. Kalamar yumuşacık uygun pişmiş, sosu yoğurttan ibaret değildi. Personel ilgili ve kibar, ortam ve tuvaletler çok temizdi. Ama tekrar söylüyorum, yemeklerin nefaseti zor bulunur güzellikteydi.

    Ağustos 26, 2016 , 2:56 pm

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.