1927’den Bu Güne Körfez Restaurant

1927 Yılında Başlayan Serüven.
Dile kolay tam 93 yıllık tecrübe her sene üzerine koyarak ilerleyen bilgi birikimi ve değişmeyen lezzet.
Bundan neredeyse bir asır önce Bodrum’un ilk esnaf lokantası olarak açılan ve o günlerden
bu günlere kadar gelebilmeyi başarmış asla kalitesinden ödün vermemiş her geçen gün kendini daha da geliştirmiş ve adını efsaneler arasına
başarıyla yazdırmış bir tesistir Körfez
Restoran
Bodrum beldesi Türkiye Turizminin göz bebeği
Günümüzde bacasız sanayii diye adlandırdığımız Turizm gün geçtikçe artan Turist sayısına göre de ülkemizin önde gelen sektörlerden biri olmuştur.
Bodrum beldesi bu yapının değişmez lokomotifidir.Her yıl yerli,yabancı milyonlarca ziyaretçiye kucak açar onları ağırlar,misafir eder.Bodrum kendi içerisinde tarihi boyunca yüzlerce hikayeler barındırmış,ulusal ve uluslararası birçok marka çıkarmıştır.
Körfez Restoran’ın hikayesi de 1927 yılında çarşı içerisinde Ali SUBAŞI nın esnaf lokantası olarak açılıp o zaman ki yerli halka hizmet vermesi ile başlamış.
O günlerden bu günlere kadar bir aile işletmesi geleneği ile Dededen Toruna uzanan bir hikayedir bu.
Ve o günlerden bu günlere kadar gelen hiç değişmeyen tek şey yemeklerin tadıdır.Körfez Restoran kadar Balık Çorbası da nam salmıştır.Körfez usulü balık çorbasının püf noktası
kereviz ve iskorpit balığıdır.Nasıl yapılıp servis edildiği ise aile sırrı.
Yüz yıllık tarihi boyunca nice Devlet adamı,Sanatçı ve Önde gelen iş adamlarına hizmet veren Körfez Restoran ağırlıklı olarak tüm Dünya’da sağlıklı olarak bilinen Girit Mutfağı’ndan örnekler sunar.
Girit mutfağının başrol oyuncusu kuşkusuz deniz mahsulleri. Dünya’nın belki de en lezzetli balık ızgarasını, deniz mahsullü mezelerini Körfez Restoran da tadabilirsiniz. Girit Adası’nın lezzetlerinin başında tabii ki Ege otları da geliyor.
Zeytinyağı yemeklerin ve salataların vazgeçilmezi.
Biz Körfez Restoran ailesi olarak bir asırdır nesilden nesile burdayız.
Bodrum’a yolunuz düşerse sizi ağırlamaktan mutluluk duyarız.

Bu gönderiyi paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir